4 Ekim 2013 Cuma

Gün 2: Faralya - Kabak

Ön açıklama: Faralya'dan Kabak'a giden 2 ayrı yol var. Bunlardan bir tanesi yukarıdan gidiyor ve 7 km; diğeri orjinal Likya yolu olmayıp 'alternatif yol' diye geçiyor, sahilden gidiyor ve sarı-kırmızı işaretli, 9 km. Geçtiğimiz yıl her ikisinden de yürümüş ve sahilden giden yolun diğerinden çok daha güzel olduğunu görmüştüm; hatta tüm yolun en keyifli etaplarından bence. Onu tavsiye ederim ve aşağıya onunla ilgili notlarımı aktaracağım. Üstten giden yol çok rahat bir etap bu arada, 2 saat kadar sürmüştü yanlış hatırlamıyorsam.

Kaç km: 9 km
Ne kadar sürdü: 5 saat 10 dakika
Su: Yaklaşık 1,5 saat yürüdükten sonra sağda bir çeşme var, sonrasında herhangi bir su kaynağı göremedik. En az 1,5 lt ile çıkılmalı, sıcak zamanlarda yol alıyorsanız yetmeyebilir de...
Ekip: 4 kişilik bir ekip
Özel bir durum: Yok
İşaretlemeler: Sarı-kırmızı işaretler gayet yeterliydi.
Yol durumu: İlk etaba oranla bu alternatif rota biraz daha zorlu. Özellikle yolun ilk kısmında epey dik bir tırmanış var ve büyük çantalarla çıkması çok kolay olmuyor. Çeşme sonrasında da çok dik iniş çıkışlar olmasa da zorlu denebilecek bir etap.
Varılan yerde Market vs: Birkaç tane market var ama ekmek bile bulamadık. Pek bir şey bulunmuyor.
Kalınacak yer: Bir sürü pansiyon ve kamp alanı var; bununla birlikte sahilde çadır kurmadan kalınabiliyor (biz öyle yaptık). 
Diğer: Sahilin en doğudaki kısmına yakın bir çeşme var, su ihtiyacınızı oradan karşılayabilirsiniz. O çeşmenin yüksek ve geniş taşını da tezgah olarak kullanıp yemeğinizi yapabilirsiniz. Sahilde büyükçe bir tesis var, biz oranın duşunu-tuvaletini kullandık.

Yaklaşık 1,5-2 saatlik yürüyüşten sonra sağda bir evin yanından geçeceksiniz; onun hemen sonrasındaki keçiboynuzu ağacının meyveleri çok çok lezzetli. Depolayınız.

Bana Kabak epey dejenere olmuş gibi geldi. Çok güzel bir yer ama çok sevmiyorum.

--------------------------------------------------------------

Eğer bu blogdaki bilgiler işinize yaradıysa ve bana para veya başka bir armağan iletmek isterseniz şuradan ulaşabilirsiniz: emreertegun@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder