5 Ekim 2013 Cumartesi

Gün 10: Kalkan - Bezirgan

Kaç km: 9 km
Ne kadar sürdü: 4,5 saat
Su: Ortada (Orası da Bezirgan olarak geçiyor) Osmanlı sarnıcı var, hemen dibinde çeşme. Çeşme çalışmıyor ama tam karşıdaki evin bahçesinden su takviyesi yapabilirsiniz.
Ekip: 4 kişi
Özel bir durum: Yok
İşaretlemeler: Gayet iyi
Yol durumu: İlk başta Kalkan-Kaş yoluna çıkıp, Kaş yönüne doğru 2 km asfalttan ilerliyorsunuz (işaret görmezseniz şaşırmayın), burayı otostopla gitmenizi öneririm, çok gereksiz. Ama biz ne kadar yürüyeceğimizi bilmediğimiz için yürüdük. Yolun sağ tarafında Likya yolu tabelasını görecek (Bezirgan 7 km) ve sola girip 150 metre sonra tırmanmaya başlayacaksınız.

Sonra Osmanlı sarnıcı olan yere varana kadar epey tırmandık. 

Ama asıl tırmanış Bezirgan'dan Bezirgan yaylasına doğru çıkarkenki tırmanış. Gerçekten çok sağlam ama çok çok keyifli bir tırmanış. Bir de çok uzun olmadığı için o kadar da zorlayıcı değil.

Varılan yerde Market vs: Bezirgan'da 2 küçük market var ama peynir, yoğurt vs bulabilirsiniz.
Kalınacak yer: 2 tane köşk var. Bir tanesi Bezirgan'a girdikten ve birkaç yüz metre ilerledikten sonra solda olan. Muhteşem bir çınar var yanında. Bu köşke, tuhaf bir zevksizlikle fayans falan döşemişler ((: Bir diğer köşk ise daha bi' köy merkezinde, caminin yanında. Mis gibi tahta ve içinden başka bir muhteşem çınar ağacı yükseliyor. Burada kalmanızı öneririm. Markete, kahveye falan da yakın..
Diğer: Bahsettiğim 'sağlam' tırmanış (700 metreye çıkılıyor bir anda) o kadar keyifli ve yukarıdan manzara o kadar muhteşem ki, tarif etmede zorlanıyorum. Çok çok harika bir etaptı. Bir de bir an muhteşem deniz manzarası izlerken 5 dk içinde her yerimizi bulut kapladı, görüş mesafesi 10-15 metreye falan düştü. Çok çok güzeldi!

Bezirgan yayla, elmalarıyla meşhurmuş. Gerçekten kütür kütür, sulu, tadı çok güzel elmalar yedik. Ayrıca armut, incir, iğde ağaçları var her yerde. Meyveye doyacaksınız!

Epey serindi bu arada...

--------------------------------------------------------------

Eğer bu blogdaki bilgiler işinize yaradıysa ve bana para veya başka bir armağan iletmek isterseniz şuradan ulaşırsınız di mi? emreertegun@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder