5 Ekim 2013 Cumartesi

Gün 13: Çukurbağ - Kaş

2 saatlik bir etap ama biraz dinlenmek iyi geleceği için az yürüdük 13.günümüzde. Durmak istemiyorsanız, yine çok kısa olan Kaş-Limanağzı etabı (gün 14) ile birleştirilebilir, hatta gün 15'te bahsedeceğim Üzüm İskelesi'ne kadar gidilebilir.

Kaç km: 8
Ne kadar sürdü: 3 saat
Su: Kısacık yol, gerek yok. 1 lt ile bile çıksanız yeter ayrıca.
Ekip: 5 kişi
Özel bir durum: Yolumuz çok kısa olduğu için çok sallanarak gittik. Yarısından çoğu da dümdüz. Normalde 2 saatte rahat gidilir.
İşaretlemeler: Gayet iyi
Yol durumu: Uzun bir düzlük, sonra çok zor olmayan ama dik bir iniş
Varılan yerde Market vs: Kaş'ta her şey var 
Kalınacak yer: Büyükçakıl plajının karşısında eski disco var, onun hemen yanı boş arazi, birkaç zeytin ağacı falan... Çok uygun. Hem Büyükçakıl plajı, yol üstünde. Yani Lİmanağzı yolunu da kısaltmış olacaksınız. Tek sıkıntı, alışveriş için Kaş'a git gel yapma gerekliliği. Galiba 1 km falan... Biz oraya yerleştik ama gece plajda şezlonglarda yattık, kimse bir şey demedi. Ayrıca oradaki tesislerden birinden rica edip duşunu, tuvaletini kullandık. 
Diğer: Kaş'ta kalacaksanız eğer ve kamp yerinde ateş yakmak isterseniz, merkezde, denize çok yakın bir kasap var; oradan kendi yaptıkları köftelerden alın ve ateşte pişirin. Kendinizden geçeceksiniz. Çok da tatlı insanlar. 

Ayrıca buraya kadar her türlü kuruyemişi bulabildiğimiz ilk yer Kaş'tı. Kuruyemişçiye uğrayınız ve stoklayınız bence ((:

Dik iniş dediğim yerden Kaş'a kuşbakışı bakmak muhteşem!

--------------------------------------------------------------

Eğer bu blogdaki bilgiler işinize yaradıysa ve bana para veya başka bir armağan iletmek isterseniz şuradan ulaşırsınız di mi? emreertegun@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder