5 Ekim 2013 Cumartesi

Gün 9: Patara - Kalkan

Gün 8'i Patara'da dinlenerek geçirdik. Aralara böyle dinlenmeli veya en azından az yürümeli günler koymanızı öneririm.

Kaç km: Tabelalarda sıkıntı vardı, emin olamadık ama 15 km civarı
Ne kadar sürdü: Kalkan merkeze varmamız 9 saat falan sürdü
Su: Patara çıkışında bu sefer (Yalıburun) yolundan gittik; en baştan itibaren 4. saate denk gelen yerde su var; başka yok. Dikkat! Su yerini kaçırmamanız için: Kayaların üzerinde 'restoran' yazısı göreceksiniz, dönmenize gerek yok, 2-3 dk sonra sağa (geriye doğru) bir yol iniyor. Oradan inince çeşme var. Kamp için de çok uygun.
Ekip: 4 kişi
Özel bir durum: Ekipten birinin bileği sıkıntılı olduğu için grubu yavaşlattı. Normal şartlarda 7,5 - 8 saatte gidilir sanırım; belki daha da hızlı.
Bir de çok sıcak değil birkaç gündür, onu not almışım.
İşaretlemeler: İyiydi gayet.
Yol durumu: Delikkemer'e kadar olan kısım yarı-zorlu diyebileceğim bir kısım. Ama en sıkıcı etaplardan! Çoğunlukla toprak yoldan gidiyor ve her yer açıklık; gölge yok vs. Az günününz varsa atlanası bir etap, bence...

Delikkemer'den sonra 'Gün 7'de anlattığım yöne doğru (denize doğru) iniyorsunuz ve çok zorlu bir kısım başlıyor, dikkat! Sanırım yürüdüğüm en zorlu yoldu. Çok sivri kayaların üzerinden gittiğiniz, inişli çıkışlı bir bölüm var. Ağır çantalarla dengeyi sağlamak epey zor. Ayrıca kalın tabanlı trekking ayakabınız yoksa da, hiç önermiyorum bu yolu kullanmanızı. Gördüğüm en tehlikeli kısımdı.
Varılan yerde Market vs: Kalkan'da kocaman kocaman marketler var tabii ki.
Kalınacak yer: Kalkan'da hiç beklemediğim kadar güzel bir kamp kurulası alan var. Merkeze geldikten sonra aşağıya doğru inin ve halk plajını bulun. Oradan biraz daha doğu yönüne doğru devam ettiğinizde bir yürüyüş yolu ve sağ tarafta çimenlik alan göreceksiniz. İşte biz orada, diğer 5-6 çadırın yanına çadırları kurduk ve çok mutlu olduk ((: Hemen yakında çeşme falan da var.
Diğer: 

--------------------------------------------------------------

Eğer bu blogdaki bilgiler işinize yaradıysa ve bana para veya başka bir armağan iletmek isterseniz şuradan ulaşırsınız di mi? emreertegun@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder