5 Ekim 2013 Cumartesi

Gün 19: Çayağzı - Karaöz (Korsan Koyu)

Çayağzı'ndan (bu arada Çayağzı hemen Demre'nin girişinde ve Demre kocaman bir ilçe. Aklınızda olsun) Karaöz'e kadar olan kısmı otostopla geçmeye karar verdik. Sağ olsun, yüz yüze tanışmadığımız ama arkadaşımızın arkadaşı olan ve bize telefonla danışmanlık yapan Rehber Cenk öyle önerdi. Myra'dan Finike'ye gidiş zaten çok zorlu (1800 metreye tırmanış, yolda yiyecek-su bulma sorunları vs var), orayı her türlü atlayacaktık. Ama öncesinde ve sonrasında da birer etabı atladık. Buralar pek keyifli de değilmiş, seralardan, şehir-kasaba merkezinden, asfalttan falan gidiyorlarmış çünkü. Bir kısmına şahit de olduk.

Yani bu etapları yürüyecek olursanız buradaki bilgiler işinize yaramaz. Ben bizim gibi devam edecekler için diğer bilgileri aktarayım:

Çayağzı'ndan çıkar çıkmaz Demre var, oradan ihtiyaç karşılayabilirsiniz. Sonra ilk hedefiniz Finike, sonrasında da Kumluca. Kumluca çıkışında sağa Mavikent' yol dönüyor (Gelidonya Feneri ve Korsan Koyu tabelası da var.); burada anayoldan sapıyorsunuz. Dolmuş da varmış ama biz otostopla devam ettik. Mavikent (10-15 km falan galiba) çok sıkıcı ve boğuk bir yer ama alışveriş için büyük marketler var (Şok, BİM, bir de yerel market). İhtiyaçlar karşılanabilir. Benim gibi taze ve çiğ kuruyemiş bulmayı çok önemsiyorsanız, onları Kumluca'dan almalısınız. Biz oraya giremedik, sonra üzüldüm ben :) Sonra Mavikent'in bir mahallesi olan Karaöz'e devam (10 km de burası), biz yine otostopla devam ettik ve bu şekilde ulaştık. Karaöz'de de 2 market gördüm. Dolaplı marketler bunlar; yoğurt-peynir vs bulabilirsiniz. Ama tercihen Mavikent veya Kumluca'dan daha detaylı bir alışveriş yapın bence. Karaöz, güzel bir sahil kasabası gibi bir şey. Su falan da var. O aralarda hiç su taşımayın zaten. 1 lt sizi götürür, her yerde su var. Burada kamp da kurulabilir ama vaktiniz-enerjiniz uygunsa ben size Adrasan yönüne doğru ilerleyip, 1 saat bile gitmeden Korsan Koyu'nda gecelemeyi önereceğim. Manzara çok güzel, su var, mevsim uygunsa denize girilen sahili çok güzel. Yalnız günlerden Cumartesi ise (biz öyle denk geldik) biraz kalabalık olacak. Bir süredir yabaniliğe alıştıysanız sıkılabilirsiniz. Ama gece çoğu ayrılıyor, az kişi kalıyor. Bu arada burada kamp kurmak için bir neden daha: Karaöz-Adrasan uzun ve zorlu bir etap; Kate'in kitabında 8:55 saat sürdüğü yazıyor. (Gün 20'de anlatacağım.) Bu yolun yaklaşık 1 saatini bir gün öncesinden kısaltmak da mantıklı.

Karaöz sahilin en doğu kısmından işaretler devam ediyor ve 45-50 dk içinde -arabaların da işlediği- toprak yoldan ilerleyerek Korsan Koyu'na varıyor. Sadece bir yerde toprak yoldan çıkıp patikadan devam etti ve çok az yolu kısalttı. Kaçırsanız da sıkıntı olmaz, yine oraya bağlanıyor.

--------------------------------------------------------------

Eğer bu blogdaki bilgiler işinize yaradıysa ve bana para veya başka bir armağan iletmek isterseniz şuradan ulaşırsınız di mi? emreertegun@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder