5 Ekim 2013 Cumartesi

Gün 7: Akbel - Patara

Kaç km: 16 km kadar
Ne kadar sürdü: 6 saat
Su: Delikkemer sonrası Patara'ya giden 2 yol var. Giderken birini, dönerken bir diğerini tercih ettik. Her ikisinde de birer çeşme var. Giderken seçtiğimiz yol olan Patara (Sukemeri) tabelasını gördükten 1 km sonra çeşme var. Yani toplamda 2 - 2,5 saat yürüdükten sonra, toplam yolun ortalarına doğru.
Bu arada Patara köyünde su içilmediği için ilk kez şişe su burada satın aldık.
Ekip: 4 kişi (biri yeni dahil oldu ama hızlı adapte oldu)
Özel bir durum: 
İşaretlemeler: Akbel çıkışında işaretlerin çoğu silinmiş, sorarak yönünüzü bulabilirsiniz. Sonra patikaya girdikten sonra iyi. 
Delikkemer sonrası zaman zaman azalıyor işaretler ama birisi kırmızı noktalar koymuş ve Likya Yolu'nu takip eden noktalar bunlar. Güvenebilirsiniz. 
Patara'ya girilen yerde de işaretler azalıyor ama yukarıdan antik şehri ve denizi gördüğünüzde ne yöne doğru gideceğinizi anlıyorsunuz.
Yol durumu: Zorlu bir etap sayılmaz.
Varılan yerde Market vs: Patara sahilde bir tane tesis ve yolda meyve satan teyzeler var. Orada konaklamaya izin verilmiyormuş bu arada. Patara köyünde ise (sahilden 3 km içeride) marketler var, ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Kalınacak yer: Patara'da Camel adında bir kamp alanı var. Bu yıl açılmış ve ücretsiz olarak kalabiliyorsunuz. Dışarıdan yiyecek-içeceğinizi de getirebiliyorsunuz. Tek istedikleri, kamp alanının tam karşısında barları olduğu ve sadece bundan para kazandıkları için, alkolü dışarıdan almamanız. Bu arada barın iç tarafındaki tuvaletleri ve duşu da kullanabiliyorsunuz. (Mekan bu sene açılmış, önümüzdeki sene için farklı fikirleri var; bedava kamp seçeneği ilelebet sürmeyebilir.)
Diğer: Yürüme yolu pek keyifli ama sağ tarafta uzun süre sera manzarası izliyor olmak o kadar değil.

Delikkemer'i geçer geçmez bir yolun sağ tarafa (Batı'ya), diğer yolun aşağıya (Güney'e) doğru devam ettiğini göreceksiniz. Bizim gibi Patara'ya gidiyorsanız Batı yönüne dönmeniz gerekiyor; diğer yolu seçerseniz kendinizi Kalkan'da bulursunuz. :) Maalesef bunu gösteren bir tabela yok. Dikkat!

Yukarıda bahsettiğim gibi, Delikkemer'i geçtikten 1 - 1,5 km sonra Patara'ya giden 2 yol göreceksiniz. Birinde Patara (Yalıburun) yazıyor ve 10 km diyor (Biz bu yolu dönüşte kullandık, Gün 9'da o yolu anlatacağım), diğerinde ise Patara (Sukemeri) yazıyor ve 8 km. Biz ikinciyi tercih ettik. 1 km sonra çeşme var, yolda başka su yok. 

Patara'nın kumsalı muhteşem bu arada, tadını çıkarın!

--------------------------------------------------------------

Eğer bu blogdaki bilgiler işinize yaradıysa ve bana para veya başka bir armağan iletmek isterseniz şuradan ulaşırsınız di mi? emreertegun@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder