3 Ekim 2013 Perşembe

Gün 1: Hisarönü - Faralya

Kaç km: 13 km
Ne kadar sürdü: 6-7 saat deniyor ama biz ilk günün gazı ve yüksek tempo ile 5 saatte vardık.
Su: Kozağaç Mh.'ne varana kadar su yok (yaklaşık 3 saat diyebilirim) , sonrasında Kirme'de var, sonra da zaten Faralya'ya varış. Kozağaç'a kadar 1,2 lt su zor yetti bana; en az 1,5 lt ile çıkılmalı, 2 lt daha da iyi olur. Kozağaç sonrası 1 lt bile yeter.
Ekip: 4 kişilik bir ekiptik
Özel bir durum: Biraz fazla tempolu gittik biz; 6-7 saat olarak düşünebilirsiniz bence.
İşaretlemeler: İşaretlemeler çok iyi, sık yürünen parkurlardan, kaybolma riski yok.
Yol durumu: İlk yarım saat sonrasında, yaklaşık 2 saat çok sıkı bir çıkış var. Sonrası çok zor sayılmaz.
Varılan yerde Market vs: Faralya'da küçük bir market var ama sadece bisküvi, çikolata benzeri ürünlere ulaşabilirsiniz.
Kalınacak yer: Birçok pansiyonun olduğu bir bölge. Sabah kahvaltı - akşam yemeği dahil 40 TL civarında fiyatları var (odada kalınca).
Faralya'da camii (ve dolayısıyla temiz su) var ve yakınlarında düzlük bir alanda kamp kurulabilir. Pansiyonlardan da rica edilip içlerinde kamp kurulabilir (ücretsiz veya düşük ücretle). Ya da Faralya'ya bir saat kala Kirme'de de suyun yakınında kamp kurulabilir.
Diğer: Faralya'da kalacaksanız Kelebekler Vadisi'ne mutlaka inmenizi öneririm. George House pansiyonun oradan iniliyor ve 30-40 dk süren hafif zorlu ama çok keyifli bir inişten sonra oraya ulaşıyorsunuz. Aynı gün Kabak'a devam etmeyi düşünmüyorsanız mutlaka inin. Vadide, para vermeden (hani sahilde uyurum falan diyenler için söylüyorum) konaklamanıza izin vermiyorlar bu arada, orayı işleten abiler biraz sert, anladığım kadarıyla.

Likya Yolu'nun ilk etabı ve çok keyifli, güzel manzaralı bir etap. Tırmandıkça, arkanızda Ölüdeniz'in muhteşem manzarasını göreceksiniz; sık sık dönüp bakmayı ihmal etmeyin.

--------------------------------------------------------------

Eğer bu blogdaki bilgiler işinize yaradıysa ve bana para veya başka bir armağan iletmek isterseniz şuradan ulaşabilirsiniz: emreertegun@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder