4 Ekim 2013 Cuma

Gün 5: Gavurağılı - Çavdır

Kaç km: Emin değilim ama 10 km kadar yürüdük toplamda (yolun bir kısmını araba ile geçtik, aşağıda anlatacağım)
Ne kadar sürdü: Öğlene kadar Patara kumsalının en Batı kısmına gidiş (burası Patara diye geçmiyor ama ne diye geçtiğini de bilmiyorum; Patara'ya daha 3 günlük yol var, dönüp dolaşıp) 5-6 km kadar ve 1,5 - 2 saat sürer. Sonrasında Kınık'a araba ile geçtik. Kınık'tan Çavdır'a varmamız da 1,5-2 saat sürdü galiba. Ve 4-5 km olsa gerek ama iyi not almamışım.
Su: Patara batı kumsal dediğim yerde, az içeride çeşme var, sorarsanız gösterirler. Ama şöyle söyleyeyim, vardığınız zaman bi' köprünün üzerinden geçeceksiniz. Sonra tam karşınızda kalacak. Çok belli olan bir çeşme değil. 
Ekip: 4 kişi
Özel bir durum: 2 saatlik kaybolma söz konusu oldu, aşağıda anlatacağım. Bir de bizim araba ile gittiğimiz yolu yürümek isterseniz ona göre organize olmanız gerekebilir. 
İşaretlemeler: İşaretlemeler genel olarak çok iyiydi ama tuhaf bir kaybolma yaşadık. Asfalttan gidip Letoon'a (sağa) sapmadan 100 mt önce, sol yöne, zar zor görünen bir işareti gördük ve oraya girdik. Sonrasında gayet sık işaretlenmiş rotayı takip ettik ve dönüp dolaşıp yanlış yöne gittiğimizi fark ettik. Aynı yolu geri indik ve 2 saat kaybetmiş olduk. Hem de çok yorulduk. Siz siz olun, asfalttan devam edin ve sağdaki tabelayı görene kadar sola döndüren diğer işaretlere aldanmayın.
Yol durumu: Rahat bir rota ama yürüyüş için keyifli değil, bence sınırlı vakit varsa atlanılası...
Varılan yerde Market vs: Patara batı kumsal dediğim yerde, konaklama ve restoran hizmetleri de olan bir tesis var. Oranın marketi de var ama bisküvi, meşrubat, cips vs var. Sonrasında Kınık'ta ve geceyi geçirdiğimiz Çavdır'da marketler mevcut.
Kalınacak yer: Çavdır'da kahvenin yanındaki boş alana çadır kurabilirsiniz ama hemen o kahvenin karşısındaki bina köyün malı ve onun terasını da kullanabiliyorsunuz. Biz çadır kurduk ama, çok yol ortası ve gürültülü olduğu için sonradan yukarıda yattık.
Diğer: Patara kumsalının batısından Kınık'a araba ile geçtik; zira yolun büyük kısmı kasaba ve seraların içinden geçiyor, pek anlamı yok. Ancak Letoon antik kenti var, onu pas geçmiş olduk. 
Pydnei antik kentinden geçiliyor bu arada ve pek güzel.
Gavurağılı'ndan çıkıp sağa Letoon'a sapan tabelaya kadar 3,5 - 4 km asfalttan yürüyorsunuz. Belki orayı da otostopla geçmek iyi olabilir. Hatta yürüdüğümüz Kınık-Çavdır arası yine asfalt. Yürümek için tamamen keyifsiz bir etap, bana göre...

--------------------------------------------------------------

Eğer bu blogdaki bilgiler işinize yaradıysa ve bana para veya başka bir armağan iletmek isterseniz şuradan ulaşırsınız di mi? emreertegun@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder